Over ons

De SolydXK besturingssystemen zijn begonnen op de forums van een andere Linux distributie: Linux Mint. Aanvankelijk was het niets meer dan een handleiding, opgesteld door Arjen Balfoort, om een eigen op Debian gebaseerd besturingssysteem met de KDE-desktop te maken. Nog geen maand later, op 29 juni 2012, werd de eerste officiële "Unofficial LMDE KDE" uitgegeven*. Later dat jaar stopte Linux Mint met hun Debian versie met de XFCE-desktop**. Arjen Balfoort besloot toen ook deze versie te adopteren en deze twee onder eigen naam uit te geven. Zo werd SolydXK, een samenvoeging van "solid", de "X" van XFCE en de "K" van KDE, geboren op 28 februari 2013.

De community is vanaf het ontstaan onmisbaar geweest voor SolydXK. Zonder de kennis, steun en liefde voor dit project had SolydXK het niet zo ver kunnen brengen. SolydXK heeft een actieve community waar wederzijds respect en de voldoening van het elkaar helpen hoog in het vaandel staan. Er is plaats voor hen die de eerste stappen zetten en er is plaats voor hen die al veel ervaring hebben met het besturingssysteem.

Nu de SolydXK besturingssystemen een volwassen niveau hebben bereikt en gesteund wordt door een actieve community wil SolydXK Services zich focussen op het ondersteunen van bedrijven en organisaties in Nederland bij hun overgang naar een veilig en stabiel SolydX of SolydK en kunnen daarbij een professionele service en support verwachten.

*) https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=190&t=106426
**) https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=61&t=118890